Pazi što jedeš

DMGI - Pula

2. MANIFESTACIJA ETNOGRAFSKOG MUZEJA ISTRE / MUSEO ETNOGRAFICO DELL’ISTRIA

Pazi što jedeš“

PAZIN, 24. studenog 2012., Pučko otvoreno učilište

10:00 – 16:00 h

Ovogodišnje izdanje manifestacije „Pazi što jedeš“ koju organizira Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell’Istria 24. studenog 2012. godine u Pazinu poseban naglasak će staviti na predstavljanje teme prehrane u muzejima, ali i putem raznih manifestacija, radionica i drugih aktivnosti. Osnovni cilj manifestacije je potaknuti posjetitelje na konzumaciju zdrave i tradicijske prehrane.

Manifestacija „Pazi što jedeš“ sastojat će se od predstavljanja kataloga izložbe istarskih muzeja „Ki sit ki lačan“ održane u Puli (srpanj-studeni 2012.), predstavljanja projekta „Muzej u loncu“ Gradskog muzeja Požega, predstavljanja projekta “Taste of Croatia” te stručnih predavanja na temu ekološkog uzgoja biljaka.

Radionice tradicijske prehrane pod nazivom Pašta po starinski“ održat će se kako bi se posjetitelji naučili ili prisjetili tradicijskih načina pripremanja tjestenine.

Uz sve navedeno biti će organizirana razmjena sjemena i sajam ekoloških proizvoda gdje će posjetitelji moći degustirati i kupiti ekološke proizvode iz Istarske, Primorsko-goranske, Krapinsko-zagorske, Međimurske i Varaždinske županije.

Za dobru atmosferu će biti zadužena Etno grupa “Veja” koja će održati koncert s početkom u 12:00 h.

Radujemo se Vašem dolasku!

Kontakt:

mr. sc. Tanja Kocković Zaborski

kustosica/organizatorica manifestacije

Etnografski muzej Istre / Museo Etnografico dell’Istria

E pošta: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Vanja Valić, PR i marketing manifestacije

E pošta: .(JavaScript must be enabled to view this email address)

Mob: 098 138 75 78

 

« Povratak na novosti